Ik moet iets bekennen. Jij ook?

Ik moet iets bekennen. Het is tijd om eerlijk te zijn. Mijn favoriete film voor een druilerige zondagmiddag is Friends With Benefits, ik besteed veel dagen meer tijd aan volleybal dan aan school en ik vergeet regelmatig appjes van vriendinnen te beantwoorden. Ja. Maar wie ben ik dan als mens?
Ik verlang soms terug naar toen ik zes jaar was, maar kijk ook uit naar het moment dat ik dertig ben. Ik heb een ijsbeer, Snuttig van IKEA, naast mijn bed liggen. Ik zit op een Christelijke Hogeschool en bid soms naar een God waar ik heel af en toe nog aan twijfel. Maar wie ben ik dan als mens?

Ik heb diabetes en ga daar vaak een stuk minder goed mee om dan de meeste mensen denken. Ik lach veel, maar wil soms ook enorm hard huilen. Ik lees graag boeken van Harry Mulisch en Arnon Grunberg en houd van muziek van Miss Montreal en Within Temptation. Maar wie ben ik dan als mens?

Als je al deze dingen over mij weet, wie ben ik dan als mens? Een boekenwurm, een slechte vriendin, een twijfelchristen? Een fan van Nederlandse muziek of een slechte diabetes-patiënt? Hoe zou je mij willen noemen? En als je mij een naam geeft, wie ben jij dan?

Niemand is in één woord te beschrijven. Iedereen heeft een verhaal. ‘Diabeet’ vertelt alleen een ziektebeeld. ‘Twijfelaar’ beschrijft één karaktereigenschap. ‘Student’ ben je niet als enige. ‘Nederlander’ is een veelzijdiger begrip dan het woord doet vermoeden. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, vol ups en downs, met mooie en minder mooie kanten.

Ik moest iets bekennen. Jij ook?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.